Nástroje používateľa

Nástoje správy stránok


blog:cloveci:2013-10-17-o_zraneniach_muzskej_duse

Rozdiely

Tu môžete vidieť rozdiely medzi vybranou verziou a aktuálnou verziou danej stránky.

Odkaz na tento prehľad zmien

Nasledujúca revízia
Predchádzajúca revízia
blog:cloveci:2013-10-17-o_zraneniach_muzskej_duse [2013/11/03 14:02]
127.0.0.1 externá úprava
blog:cloveci:2013-10-17-o_zraneniach_muzskej_duse [2019/10/08 23:03] (aktuálne)
Róbert Toth socialshareprivacy2 plugin call replaced with socialite
Riadok 2: Riadok 2:
 ~~META:date created = 2013-10-17~~ ~~META:date created = 2013-10-17~~
  
-Vo svojom okolí som si všimol mnohých mladých mužov, ktorí v istom období začali byť neistí vo svojom konaní, hodnotách a celkovom nasmerovaní svojho života. Kamaráti, ktorých som dovtedy poznal ako vyrovnaných a so sebou vysporiadaných ľudí, zrazu začali robiť hlúposti a chybné kroky. Prežil a prežívam si to tiež.+Vo svojom okolí som si všimol mnohých mladých mužov, ktorí v istom období začali byť neistí vo svojom konaní, hodnotách a celkovom nasmerovaní svojho života. Kamaráti, ktorých som dovtedy poznal ako vyrovnaných a so sebou vysporiadaných ľudí, zrazu začali robiť hlúposti a chybné kroky. Pred nejakou dobou som si to prežil tiež.
  
  
Riadok 40: Riadok 40:
 ===== Čo s tým ===== ===== Čo s tým =====
  
-Prežil som takéto zranenie pred rokom a dnes môžem povedať len toľko, že som sa z toho už //pozviechal//. Nie je to ľahký proces. Napriek všetkej možnej psychologickej a inej literatúre, ktorú som už aj predtým o tom mal naštudovanú, som skoro vyletel zo školy. Tento rok som sa zavrel do kolégia a urobil kopu ďalších zmien. žiadnom prípade sa teda nedá povedať, že by som z toho bol von.+Prežil som takéto zranenie pred vyše rokom a dnes môžem povedať, že som sa z toho už dostal. Nie je to ľahký proces. Napriek všetkej možnej psychologickej a inej literatúre, ktorú som už aj predtým o tom mal naštudovanú, som skoro vyletel zo školy. Tento rok som sa zavrel do kolégia a urobil kopu ďalších zmien. Cesta muža pokračuje.
  
-Čo si však uvedomujem, že hoci tu tá rana stále je, //dá// sa to zvládať bez extrémnych riešení, pokiaľ si človek uvedomuje, o čo vlastne ide a čo sa za jednotlivými túžbami skrýva. Hoci predtým som alkohol takmer nepil, ani si nepamätám, koľkokrát som mal chuť ožrať sa úplne do nemoty. Podarilo sa mi zvládnuť to tak, že som si v takýchto situáciách nedal ani kvapku.+Čo si však spätne uvedomujem, že hoci je tá rana strašná, //dá// sa to zvládať bez extrémnych riešení, pokiaľ si človek uvedomuje, o čo vlastne ide a čo sa za jednotlivými túžbami skrýva. Hoci predtým som alkohol takmer nepil, ani si nepamätám, koľkokrát som mal chuť ožrať sa úplne do nemoty. Podarilo sa mi zvládnuť to tak, že som si v takýchto situáciách nedal ani kvapku.
  
 Dôležité je chápať, že nie žena je tým problémom. Rohr nie preto radí, aby muž odišiel, že by tá žena bola nebezpečná. //Chyba je v mužovi.// Zamiluje sa do predstavy, do transcendentného, božského ideálu, od ktorého má každá žena ďaleko, pretože je len jeho odrazom. Sám ďalej píše, že takýmto odchodom by ušetril **žene** mnoho problémov. Dôležité je chápať, že nie žena je tým problémom. Rohr nie preto radí, aby muž odišiel, že by tá žena bola nebezpečná. //Chyba je v mužovi.// Zamiluje sa do predstavy, do transcendentného, božského ideálu, od ktorého má každá žena ďaleko, pretože je len jeho odrazom. Sám ďalej píše, že takýmto odchodom by ušetril **žene** mnoho problémov.
Riadok 50: Riadok 50:
  
  
-{{socialshareprivacy2}}+~~socialite~~
 {{tag>mužská-spiritualita mužskosť}} {{tag>mužská-spiritualita mužskosť}}
  
blog/cloveci/2013-10-17-o_zraneniach_muzskej_duse.1383483724.txt.gz · Posledná úprava: 2013/12/04 02:26 (externá úprava)